Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dertig meldingen over regeldruk in jeugdketen

Sinds de lancering van het meldpunt regeldruk in mei heeft het ministerie voor Jeugd en Gezin dertig meldingen gehad over de regeldruk in de jeugdketen. Het meldpunt is opgezet om zicht te krijgen op hoe professionals de regeldruk als gevolg van de wet- en regelgeving ervaren.
Dertig meldingen over regeldruk in jeugdketen

Gedragswetenschappers, gezinsvoogden, zorgcoördinatoren en jeugdverpleegkundigen hebben

melding gedaan over onder andere registratieverplichtingen, indicatiebesluiten, tijdschrijven van werkzaamheden en de verplichting van een gedragsverklaring door gedragsdeskundigen.

Suggesties
Het ministerie voor Jeugd en gezin laat via een maandelijks weblogbericht weten dat ze behalve de meldingen ook suggesties hebben ontvangen over hoe de regeldruk terug te dringen valt. Ze kregen bijvoorbeeld de suggestie om verschillende producten in IJ (registratie van Bureau Jeugdzorg) aan elkaar te koppelen. Dit moet minder administratieve handelingen tot gevolg hebben. Ook stuurde een belangenvereniging van werkers in de jeugdzorg hun visie op het terugdringen van onnodige bureaucratie.

Actieplan
Het ministerie voor Jeugd en Gezin laat weten alle suggesties op wenselijkheid en haalbaarheid te beoordelen. De meldingen leveren een input voor het Actieplan vermindering regeldruk, dat na de zomer van 2008 naar de Tweede en Eerste Kamer zal worden verstuurd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.