Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Den Haag telt meeste inburgeraars van land

De gemeente Den Haag telde in 2011 de meeste inwoners die zijn gestart met een inburgeringscursus. Ruim 6000 Hagenaars begonnen vorig jaar met zo’n cursus. Daarmee loopt Den Haag voorop ten opzichte van alle andere gemeenten, meldde een woordvoerder van wethouder Marnix Norder (Integratie) dinsdag.
Den Haag telt meeste inburgeraars van land

Bijna driekwart van de Hagenaars die nu inburgeren heeft zich vrijwillig hiervoor aangemeld. De rest van de mensen moeten verplicht inburgeren, bijvoorbeeld als voorwaarde voor de verblijfsvergunning die zij hebben gekregen.

Zelf betalen
Norder maakte het record bekend tijdens de huldiging van de Hagenaar die als 10.000e inburgerde bij Capabel, één van de organisaties die in Nederland inburgeringslessen verzorgt. De wethouder benadrukte wel zich grote zorgen te maken over het stopzetten van de Rijksgelden voor inburgeren in 2013. Dan moeten inburgeraars zelf de kosten voor inburgering gaan betalen.

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.