Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Den Haag onderzoekt gevolgen bezuinigingen

De stad Den Haag wil uitzoeken wat de gevolgen zijn van de bezuinigingen op persoonlijke verzorging en dagbesteding, bovenop de bezuiniging op de huishoudelijke hulp. Dat beloofde welzijnswethouder Karsten Klein (CDA) donderdag tijdens een spoedoverleg met belangenorganisaties van ouderen en gehandicapten.
Den Haag onderzoekt gevolgen bezuinigingen

Klein kondigt twee onderzoeken aan: één naar de overlap in groepen omdat veel mensen zowel huishoudelijke hulp krijgen als persoonlijke verzorging en een tweede naar de inkomensgevolgen. Hij meent dat sommige mensen driedubbel worden gepakt door deze combinatie van ingrepen.

Inkomensgrens
‘In de nieuwe situatie verliezen naar verwachting alle mensen met een inkomen boven de nog te stellen inkomensgrens het recht op huishoudelijke hulp. In het regeerakkoord wordt namelijk niet alleen naar inkomen gekeken maar ook of mensen het al dan niet zelf hulp kunnen organiseren’, aldus Klein.

Bron: ANP/ANP-Photo/Valerie Kuypers

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.