Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De Nieuwe Zorg Thuis failliet

Thuiszorgbedrijf De Nieuwe Zorg Thuis (DNZT) is door de rechtbank in Zwolle failliet verklaard. Het personeel kan voorlopig aan het werk blijven. De salarissen worden, met vertraging, betaald.
De Nieuwe Zorg Thuis failliet

De curator en oud-bestuurder proberen de zorg van driehonderd medewerkers aan vijfhonderd patiënten zeker te stellen. De zorg gaat voorlopig gewoon door. Er wordt gezocht naar een overnamekandidaat. De salarissen worden betaald door het UWV, maar daar zal enkele weken vertraging in zitten. De schuld bedraagt volgens curator minstens een miljoen euro.

Alternatief
De Nieuwe Zorg Thuis heeft een hoofdkantoor in Nieuwleusen en vestigingen in Groningen en Leeuwarden.  DNZT was in 2005 opgericht en wierp zich de afgelopen jaren op als alternatief voor grote thuiszorgorganisaties. De zorgkantoren van Achmea en Menzis hielpen DNZT aan geld. 

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine. 

Bron: Dagblad van het Noorden/ TvVonline, Foto: Koen Suyk/ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.