Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De moeizame weg naar een multiculturele sector

Hoe multicultureel zijn de sectoren zorg en welzijn? Hoewel de een het er beter vanaf brengt dan de ander, hebben beide minder dan het landelijke gemiddelde aan allochtoon personeel in dienst. De welzijnssector scoort steeds beter bij het aantrekken van allochtoon personeel. Maar in de zorgsector is nog lang geen sprake van een evenredige deelname van allochtone medewerkers. Beide sectoren stellen echter veel in het werk om die situatie te verbeteren. Zo hebben het Albeda College Rotterdam en het ROC van Amsterdam een drempelloze opleiding op het niveau van helpende welzijn ingevoerd. Jongeren uit de doelgroep en zonder vooropleiding zetten hun eerste stappen in het professionele jongerenwerk. En in de zorgsector wordt alles in het werk gesteld om tot een gedifferentieerde personeelssamenstelling te komen: trajecten om inburgeraars in te laten stromen in de sector Verpleging & Verzorging, voorlichtingsactiviteiten gericht op allochtonen in hogere zorgfuncties en projecten voor een multiculturele thuiszorg. In deze opleidingenspecial aandacht voor de kloof tussen werk en opleiding, imagoproblemen en inhaalslagen.

De multiculturele sector

Allochtone jongerenwerkers

Intercultureel zorgen
Het hele artikel is te lezen in: Zorg + Welzijn 10, 9 juni 2004. Twee maanden na verschijning wordt het artikel in het archief op deze website geplaatst.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.