Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Crimineel in de dop

Hij is vaak agressief, onhandelbaar en misschien wel een crimineel in de dop, de 9-jarige Tom heeft een ernstige antisociale gedragsstoornis, oftewel CD (Conduct Disorder). De vraag is of Tom thuis kan blijven wonen of in een jeugdgevangenis terecht komt.
Crimineel in de dop

Kinderen met CD worden vaak niet geaccepteerd door de omgeving en komen in een sociaal isolement terecht. Ook bij Tom zorgt zijn gedrag voor grote problemen. Wanneer hij een agressie-aanval krijgt vormt hij een gevaar voor zijn familieleden.

Gevangenis
In Nederland heeft twee procent van de kinderen CD. Als ze volwassen zijn komen ze vaak in gevangenissen terecht. Zal Tom eruit blijven? Zijn moeder is bang voor de toekomst. In Netwerk een indrukwekkende reportage.

lass=”readmore”>Ga voor meer video’s naar de videopagina»

Get Microsoft Silverlight

Bron: Netwerk

1 REACTIE

  1. Ik vond de arrogantie van de professor in kwestie verschrikkelijk. Alsof het “probleem”even opgelost kan worden met een “gedwongen”opname. Alsof diagnose en therapie naadloos aansluiten en altijd effectief zijn. Helaas is dat niet zo, en ik kan me best voorstellen dat een opname die moeder te ver gaat. Wat ik triest vind is dat er dan blijkbaar geen alternatief is, zoek het uit, terwijl het maar de vraag is of je met een dagbehandeling ook niet veel zou kunnen bereiken, nu lijkt het alles of niets. Aanbod gericht helaas, wanneer wordt het nou eens een echte samenwerking tussen ouders en hulpverleners? Petra

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.