Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Crèche Het Hofnarretje wordt Vlinderhof

De naam van de door de Amsterdamse zedenzaak in opspraak geraakte crèche Het Hofnarretje wordt veranderd in Vlinderhof. Dat heeft de woordvoerder van eigenaar Albert Drent woensdag meegedeeld. Drent schreef de nieuwe naam eind vorige week in bij de Kamer van Koophandel.
Crèche Het Hofnarretje wordt Vlinderhof

Wanneer de nieuwe naam wordt ingevoerd, is nog niet precies bekend. Drent is al 22 jaar eigenaar van de crèche en blijft dat vooralsnog, aldus zijn woordvoerder. Hij is wel teruggetreden als directeur van het kinderdagverblijf. Dinsdag werd bekend dat het Openbaar Ministerie (OM) opnieuw onderzoek zal doen naar de voormalige directeur.

Nalatigheid
Het OM bekijkt zijn zaak nog een keer en richt zich daarbij op de vraag of er strafbare gedragingen zijn geweest bij de uitvoering van de kinderopvang. Daar zou bijvoorbeeld nalatigheid uit kunnen blijken, zo stelde hoofdofficier van justitie Jet Hoogendijk dinsdag. Drent wordt niet gezien als verdachte.

Kritiek
In het rapport van de commissie-Gunning kreeg de directie van Het Hofnarretje flinke kritiek. Drent heeft ‘niet de verantwoordelijkheid genomen om deze incidenten adequaat en in samenhang te onderzoeken’ op ‘een wijze die van een houder van een kinderdagverblijf had mogen verwacht’, aldus de commissie.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: ANP/Evert Elzinga

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.