Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Creativiteit in de hulpverlening

Vernieuwingen in de zorg en hulpverlening dienen samen te gaan met een zekere mate van creativiteit, constateert de auteur. De vraag is wat een creatieve professional is en hoe je creatief gedrag kunt ontplooien.
Creativiteit in de hulpverlening

Ad Dudink heeft dit boek geschreven om de professional te ondersteunen bij het vinden van ‘creatieve oplossingen’ voor de vele problemen die hij tegenkomt en veelal geen kant en klare oplossing bieden. Dudink is psycholoog en was als universitair hoofddocent betrokken bij de oprichting van twee nieuwe vakgebieden: onderwijspsychologie en sportpsychologie aan de Universiteit van Amsterdam.

In zijn boek gaat de auteur uit van vier benaderingswijzen van creativiteit; van de persoon, van het product, van het proces en van de omgeving. Elke benaderingswijze wordt in twee hoofdstukken nader beschouwd. Dudink gaat op zoek naar de creatieve kenmerken van de persoon en van de omgeving. Hij behandelt het verloop van creatieve processen, die in een aantal fasen zijn onder te verdelen.

Vervolgens gaat de auteur over naar de centrale vraag van het boek: waardoor wordt creatief gedrag belemmerd en hoe kun je het bevorderen? Het boek geeft geen pasklare antwoorden, eerder handreikingen hoe de professional creativiteit kan gebruiken in de hulpverlening.

Titel  Creativiteit in de hulpverlening
Auteur  Ad Udink, 2008
Uitgever  Boom Onderwijs
ISBN  9789 047300113
Prijs  € 22,50

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.