Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Commissie tegen misbruik in de jeugdzorg rond

Voormalig vicepremier André Rouvoet heeft de samenstelling van zijn onafhankelijke commissie rond. De commissie Rouvoet zal zich richten op het voorkomen van seksueel misbruik in de jeugdzorg. Rouvoet heeft vijf zwaargewichten in de jeugdzorg geselecteerd.
Commissie tegen misbruik in de jeugdzorg rond

Voormalig vicepremier André Rouvoet heeft de samenstelling van zijn onafhankelijke commissie rond. De commissie Rouvoet zal zich richten op het voorkomen van seksueel misbruik in de jeugdzorg.
De commissie Rouvoet gaat een ‘Kwaliteitskader Voorkomen Seksueel Misbruik’ ontwikkelen en zal toezien dat dit kader geïntroduceerd wordt in de jeugdzorg. De commissie  start per direct met een oriëntatie op de problematiek en de gewenste aanpak en gaan daarvoor eerst een aantal gesprekken voeren bij verschillende instanties.

De vijf personen in de commissie zijn zwaargewichten op het gebied van de jeugdzorg en het ontwikkelen en implementeren van richtlijnen voor kwaliteit en veiligheid. Het gaat om Monique van Dijen, partner bij Ernst & Young en vicevoorzitter van het sectorbestuur Health Care & Life Sciences. Zij is gepromoveerd op kwaliteit- en veiligheidssystemen in de gezondheidszorg en heeft 25 jaar ervaring met projecten gericht op kwaliteit,  veiligheid en risicomanagement in onder meer de jeugdzorg.

Leonieke Boendermaker  is lector implementatie in de jeugdzorg aan de Hogeschool van Amsterdam en senior onderzoeker orthopedagogiek/differentiatie jeugdzorg aan de Rijksuniversiteit Groningen. Mevrouw Boendermaker  is ook lid van de Richtlijn Adviescommissie Jeugd en heeft veel onderzoek gedaan op het terrein van kwaliteit en effectiviteit in de jeugdzorg.

Jacques Ament heeft na een lange staat van dienst in de jeugdzorg, maar ook in de gehandicaptenzorg, tegenwoordig een eigen managementadviesbureau en is toezichthouder bij verschillende zorgorganisaties. De heer Ament is onder meer oud-bestuurder van Stichting Jeugdhulp Maastricht en voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting HKZ.

Marcel van Gastel   is voormalig directeur-generaal (DG) op het ministerie van VWS en bij het programmaministerie Jeugd & Gezin en is op dit moment werkzaam bij ABD Top Consult van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Van Gastel  is organisatiesocioloog en heeft in zijn jaren als DG Jeugd een schat aan kennis, ervaring en contacten opgebouwd op het brede terrein van het jeugdbeleid.

Bron: ANP-Photo/Evert-Jan Daniels

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.