Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Commissie kijkt naar Amsterdamse stadsdelen

Een commissie gaat de Amsterdamse stadsdelen onder de loep nemen. Daartoe heeft de gemeente Amsterdam opdracht gegeven, maakte een woordvoerster donderdag bekend. De onderzoekers moeten nog dit jaar met een advies komen over hoe dit systeem van ‘deelgemeenten’ beter en effectiever kan gaan werken.
Commissie kijkt naar Amsterdamse stadsdelen

Amsterdam bestaat uit vijftien stadsdelen die vrijwel allemaal een eigen deelraad en bestuur hebben. Ze gaan onder meer over het ophalen van het vuilnis of het repareren van straten. De hoofdstad voerde de ‘deelgemeenten’ in de jaren tachtig in om de overheid dichter bij de burger te brengen. Volgens critici werken ze echter langs elkaar heen en zorgen de stadsdeelraden voor veel bureaucratie.

Taken
De commissie staat onder leiding van Bert Mertens, directeur van Rabobank Nederland. Zij moet onder meer kijken naar de grootte en de taken van de stadsdelen. Ook gaan de adviseurs onderzoeken hoe de gemeente Amsterdam meer de leiding op zich kan nemen.Voormalig minister Johan Remkes van Binnenlandse Zaken wilde de stadsdelen overigens helemaal afschaffen, maar zover wil de hoofdstad niet gaan. (ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.