Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

COC en Marokkaanse Nederlanders brengen theater over homoseksualiteit

Het bevorderen van de acceptatie van homoseksualiteit en het tegengaan van geweld tegen homo's. Dat is het doel van het project 'Bespreekbaar maken van homoseksualiteit in Marokkaanse kring' van het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN).
COC en Marokkaanse Nederlanders brengen theater over homoseksualiteit

Een theatervoorstelling is de aftrap van een reeks activiteiten die de gevoelige thematiek onder de aandacht moet brengen. ‘De verboden liefde’ gaat over homoseksualiteit én antihomogeweld binnen de Marokkaanse gemeenschap. Het eerste optreden vindt plaatst in Nijmegen, op zaterdag 15 januari. Na het stuk gaan de Nijmeegse wethouder Floris Tas en Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch met het publiek in gesprek. Habib el Kaddouri, beleidsmedewerker van de SMN, wil de  voorstelling ook naar Den Haag, Amsterdam en Utrecht halen.

Straatcultuur
Naast het theaterstuk zijn er bijeenkomsten waarin de dialoog centraal staat. ‘Marokkaanse Nederlanders worden daarin betrokken’, zei El Kaddouri. Er wordt gepraat over tolerantie, straatcultuur en jongeren . ‘De laatste tijd is een deel agressief tegen homo’s . Het ontbreekt hen aan kennis.’

Film
Bij de werken SMN, jongerenorganisatie A Salaam, lokale Marokkaanse organisaties en homobelangenorganisatie COC samen. Het is de bedoeling om die samenwerking ook na het project voort te zetten. De organisaties werken ook aan een film over homoseksualiteit. Deze zal op de website Marokko.nl te zien zijn.

Link: SNM, De verboden liefde

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+welzijn op Twitter>>

Bron: SMN/ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.