Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CDA: werkloze oudere niet eigen huis ‘opeten’

Het CDA vindt niet dat werkloze ouderen vanaf 50 jaar na hun WW-uitkering hun eigen huis eerst moeten 'opeten' voordat zij in aanmerking komen voor een bijstandsuitkering. Mona Keijzer zei dat dinsdag tijdens een debat in Utrecht.
CDA: werkloze oudere niet eigen huis 'opeten'

Volgens de nummer 2 van het CDA moeten ouderen met de plannen van de VVD, PvdA, D66 en GroenLinks eerst hun huis ‘opeten’ voordat zij in aanmerking komen voor bijstand. Het is volgens haar belangrijk dat ouderen in tijden van crisis enige inkomenszekerheid hebben.

In de steek gelaten
‘Dat de ouderen niet bij de VVD moeten zijn, wisten we al. Maar dat ouderen die hun baan verliezen nu ook door PvdA, D66 en GroenLinks in de steek worden gelaten, is heel erg’, aldus Keijzer.

Arbeidsongeschikt
De christendemocraten willen de IOAW en IOAZ behouden. Deze regelingen zorgen ervoor dat oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers en voormalige zelfstandigen hun huis niet hoeven op te eten. De afschaffing van deze wetten levert volgens het CPB 100 miljoen euro op.

Bron: ANP / ANP Photo, Roos Koole

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.