Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

CDA: verplicht arbeidsgehandicapten in dienst

Gemeenten, ministeries en andere (semi-)overheden moeten verplicht worden om zeker 1 procent van hun personeelsbestand aan arbeidsgehandicapten in dienst te hebben. Halen ze dat niet, dan moeten ze een boete van 8500 euro storten in een fonds dat moet zorgen voor meer aangepaste werkplekken voor arbeidsgehandicapten.
CDA: verplicht arbeidsgehandicapten in dienst

Dat heeft het CDA voorgesteld. Nu moeten overheden al hun best doen om meer speciale werkplekken voor arbeidsgehandicapten te creëren, maar dat is niet verplicht. CDA-Kamerlid Eddy van Hijum vindt dat de overheid het goede voorbeeld moet geven en zich een quotum moet opleggen.

Private sector
Hij hoopt dat de private sector dan snel volgt met afspraken in cao’s. Aan bedrijven opleggen wil Van Hijum vanwege de slechte economische situatie niet. ‘We willen de private sector uitdagen om hier zelf ook stappen te zetten.’

Bron: ANP/ANP-Photo/Roos Koole

1 REACTIE

  1. ik dacht dat er een wet al bestond, de WAGW.Tenminste ik heb jaren geleden al intervieuws gehouden bij wergevers/bedrijven om te toetsen of zij deze wet al uivoerden.Helaas kwam het voor dat het onderzoek plaatsvond bij te kleine bedrijven soms zelfs een eenmansbedrijf, waar de respons nihil was

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.