Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Campagne voor hulpverleners broodnodig’

Het geweld tegen hulpverleners rond de jaarwisseling toont aan dat de campagne Handen af van onze hulpverleners 'brood- en broodnodig is’. Directeur Pim Slierings van SIRE noemde het maandag heel erg triest te zien dat het geweld licht was toegenomen ten opzichte van een jaar eerder.
'Campagne voor hulpverleners broodnodig'

De Stichting Ideële Reclame (SIRE) begon de campagne over geweld tegen hulpverleners vorige week. Het aantal mensen dat de petitie sindsdien ondertekende, loopt richting de 100.000. De teller stond maandagochtend op ruim 93.000.

Verontwaardiging
Volgens Slierings heeft het geweld rond de jaarwisseling niet voor een hausse aan ondertekenaars gezorgd. ‘Dat is een geleidelijke stijging. Maar het aantal overtreft wel mijn verwachtingen.’ Slierings vraagt zich hardop af hoe het zo ver heeft kunnen komen. Hij vindt dat er een nationale verontwaardiging nodig is en dat iedereen zijn persoonlijke verantwoordelijkheid moet pakken. ‘Ik denk dat we te veel met ons zelf bezig zijn geweest en te weinig met de samenleving’, is zijn persoonlijke mening.

Loze kreten
Ook de politiek zou meer verantwoordelijkheid moeten nemen en het niet bij ‘loze kreten’ moeten laten, meent de directeur. Hij hekelt hoe politici elkaar aanspreken en elkaar behandelen, zonder normen en waarden. ‘Dat is me een doorn in het oog. Met de mond belijden ze dingen en doen er zelf helemaal niets aan.’ De campagne Handen af van onze hulpverleners loopt nog tot eind februari, onder meer met reclameposters in abri’s en in dagbladen en met een campagne op radio en tv.

Bron: ANP / ANP Photo

1 REACTIE

  1. Weggegooit geld! Jammer, had dat liever aan PGB zorg besteeds. Deze hooligans kijken heus niet naar het spotje en zeggen dan: “O jeetje, nee dat moet ik niet doen….” Straf dit geweld hard! Zware taakstrag, flinke boete, enkelband, meldplicht….dat schrikt af!! Laat de daders boeten en betalen voor daden. Hang er een prijskaartje aan, maar gooi het geld niet weg!!!!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.