Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Bussemaker steekt vijf ton in abortusklinieken

Staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid) steekt ruim vijf ton in twee Amsterdamse abortusklinieken die failliet dreigen te gaan. Met het verdwijnen van het Amsterdam Centrum voor Seksuele Gezondheid (ACSG) en de Oosterparkkliniek zou het uitvoeren van abortussen in Amsterdam onder druk komen te staan.
Bussemaker steekt vijf ton in abortusklinieken

Dat heeft Bussemaker de Tweede Kamer dinsdag laten weten. Het overbruggingskrediet  van in totaal 521.000 euro voor de komende twee maanden is volgens Bussemaker bedoeld om ervoor te zorgen dat het in de hoofdstad mogelijk blijft abortussen uit te voeren.

Inspectie
Slecht management heeft de Amsterdamse abortusklinieken in de problemen gebracht, schrijft Bussemaker. ACSG en de Oosterparkkliniek willen volgend jaar opgaan in één kliniek, die de eindjes wel aan elkaar kan knopen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft laten weten dat de geldproblemen van de klinieken geen afbreuk doen aan de kwaliteit van de zorg.

Plastische chirurgie
De SGP vindt het onbegrijpelijk dat Bussemaker geld steekt in de abortusklinieken. Fractievoorzitter Bas van der Vlies vraagt zich af of de staatssecretaris hetzelfde zou doen als een kliniek voor plastische chirurgie in de problemen zou komen. Hij wil ook weten hoeveel geld er naar de klinieken gaat.

Onmisbaar
Het CDA wijst erop dat Bussemaker slechts voor twee maanden geld geeft, maar wil nog wel dat de bewindsvrouw duidelijk maakt waarom de abortushulpverlening in Amsterdam in gevaar zou komen als de klinieken zouden sluiten. De ChristenUnie wil ook zeker weten dat het uitgangspunt overeind staat om alleen zorg in stand te houden die in een regio onmisbaar is.

Beide abortusklinieken waren woensdag niet bereikbaar voor commentaar.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP/Foto: ANP/Arjen van der Merwe

1 REACTIE

  1. Ik vind dit werkelijk een totaal onbegrijpelijke actie van Bussemaker.
    De laatste jaren heeft zij mij regelmatig versteld doen staan met bepaalde beslissingen omtrent de zorg, maar deze overstijgt bijna allen.
    Voor 2 maanden ruim 500.000 euro aan twee abortusklinieken, terwijl degene die wel op deze aarde rondlopen en zorg nodig hebben, uitgekleed worden en misschien wel dreigen te verstikken onder regels en bureaucratie om ergens geld voor te kunnen krijgen om een hulpmiddel te kunnen financieren, of een rosltoel via de WMO bv te kunnen krijgen.
    Deze mensen zijn nooit geaborteerd terwijl ze wat mankeerden, daar wordt graag minder dan noodzakelijk ingestoken en vrouwen die zwanger zijn en hun kindje niet willen om welke reden dan ook, moeten vooral terecht blijven kunnen in de abortusklinieken, terwijl echt in noodgevallen, leven/dood ook een ziekenhuis een abortus uitvoert. Dus die klinieken zijn er feitelijk alleen maar omdat men een” ongelukje” gehad heeft en gewoon lukraak geleefd heeft, daar wordt men dan nog in gesteund ook.
    Ongelooflijk… in welk land leef ik?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.