Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Burgemeesters waarschuwen twaalfjarigen tegen alcohol

Alle twaalfjarige kinderen in de tien West-Friese gemeenten ontvangen deze dagen een brief van hun burgemeester. In de brief waarschuwen de burgemeesters hun jeugdige inwoners voor de gevaren van drankgebruik.
Burgemeesters waarschuwen twaalfjarigen tegen alcohol

Dit hebben de tien gemeenten, waaronder Hoorn, Enkhuizen en Medemblik, donderdag bekendgemaakt. De brief is een onderdeel van het project Jeugd en Alcohol – West-FRISland 0 % Nieuw Alcohol Peil, dat vorig jaar van start ging.

Gesprekken
In West-Friesland is het alcoholgebruik onder jongeren een groot probleem. Velen van hen beginnen op jonge leeftijd te drinken. Eerder dit jaar voerden West-Friese burgemeesters in dit kader gesprekken met jongeren over alcoholgebruik. Aangezien zij niet met alle jongeren in gesprek kunnen gaan, sturen zij de twaalfjarigen in hun gemeente de brief.

Contract
Volgens de gemeenten blijkt uit recent onderzoek dat het helpt als ouders hun kinderen al op jonge leeftijd verbieden alcohol te drinken. In de brief vragen de burgemeesters de kinderen daarom een Alcohol Nee Contract met hun ouders te tekenen.

Verklaring
Dit contract is een initiatief van het Trimbos Instituut. Daarin verklaren de ouders en de jongeren dat ze nee zeggen tegen alcohol onder zestien jaar. Ouders bieden hun kinderen geen alcohol aan en ze leggen uit waarom. Kinderen beloven geen alcohol te drinken. In totaal krijgen ongeveer 2500 kinderen in West-Friesland een brief van hun burgemeester. (ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.