Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bureau Jeugdzorg Amsterdam kan veiligheid kinderen niet waarborgen

De veiligheid van kinderen die onder toezicht staan van Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam (BJAA) is onvoldoende. Zij lopen een te groot risico op verwaarlozing, mishandeling of misbruik.
Bureau Jeugdzorg Amsterdam kan veiligheid kinderen niet waarborgen

De Inspectie Jeugdzorg noemt de situatie in een vandaag verschenen rapport ‘zorgelijk’.

Informatie
Zestig procent van de teams van jeugdbeschermers weet de veiligheid van jongens en meisjes onvoldoende te waarborgen. Dat komt doordat de wijze waarop informatie wordt verzameld over de risico’s die een kind loopt per medewerker verschilt. Ook is de overdracht van informatie tussen gezinsvoogden vaak niet goed.

Problemen
Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam is al langer in opspraak wegens gebrekkige bedrijfsvoering en financiële wantoestanden. De Ondernemingsraad zegde deze zomer het vertrouwen op in bestuurder Wiel Janssen, die daarop het veld moest ruimen. Bijna een maand geleden schreef de Amsterdamse wethouder Lodewijk Ascher al dat hij zich zorgen maakte om de veiligheid van de kinderen. (Bron: ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.