Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Broertjes jeugdbendeleden uit huis plaatsen

De politie in Den Haag wil nog harder optreden tegen overlastgevende jeugdbendes. Een van de maatregelen die de politie onderzoekt, is het uit huis plaatsen van broertjes en zusjes van bendeleden. Dat zou moeten gebeuren in samenwerking met justitie, jeugdzorg en de gemeente. Een politiewoordvoerster bevestigde woensdag een artikel daarover in De Telegraaf.
Broertjes jeugdbendeleden uit huis plaatsen

Broertjes en zusjes van bendeleden kunnen al onder toezicht worden gesteld. Om er sterker voor te waken dat zij niet hetzelfde pad zullen bewandelen als hun criminele familielid, wil de politie een stap verder gaan.

Strenger

De partijen die samenwerken in het Haagse Veiligheidshuis, zoals de politie, denken aan meer maatregelen om strenger op te treden tegen jeugdbendes. Zij onderzoeken of ouders die profiteren van het geld dat hun kind op criminele wijze verkrijgt, harder aangepakt kunnen worden, door hen te berechten voor heling. Tot nu toe wordt vaak alleen de jongere in kwestie gekort op zijn uitkering.

De politie heeft in de Haagse regio negen notoire jeugdbendes in het vizier, aldus de woordvoerster.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/ANP-photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.