Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Brandon naar andere instelling verhuisd

Brandon, de verstandelijk beperkte jongen die in het nieuws kwam toen bleek dat hij regelmatig werd vastgebonden aan de muur, is woensdag verhuisd naar een instelling in Sliedrecht. Hij woonde tot dan in de instelling 's Heeren Loo in Ermelo.
Brandon naar andere instelling verhuisd

Petra, de moeder van Brandon, zei woensdagavond in de Madiwodovrijdagshow, van Paul de Leeuw, dat haar zoon niet meer vast zit. ‘Het gaat hartstikke goed met hem’, zegt Petra in de uitzending. ‘Hij heeft gezwommen en heeft bij McDonalds een broodje gegeten. Hij zit niet meer vastgebonden, maar is helemaal vrij en dat geeft een heerlijk gevoel.’

Overdracht
Een woordvoerster ’s Heeren Loo bevestigde de verhuizing. Volgens haar was het een ‘warme overdracht’. De jongen hoorde stemmen en was regelmatig agressief. Daarom zat hij soms vastgebonden. Zijn moeder had na jaren alarm geslagen via de media.

Groepswoning
Eerder werd al aangegeven dat hij in een groepswoning komt te wonen. In het huis wonen vier cliënten met twee begeleiders. Het huis valt onder de instelling voor zorg aan verstandelijk gehandicapten ASVZ. De instelling heeft ongeveer vierduizend cliënten, met vestigingen in Zuid- en Midden Holland en Brabant.

Lees ook:

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.