Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Brancheorganisatie MOgroep opgesplitst in zelfstandige branches

Het bestuur van de MOgroep heeft dinsdag 26 januari besloten de brancheorganisatie op te heffen. De verschillende brancheafdelingen - Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, Jeugdzorg en Kinderopvang - gaan zelfstandig verder.
Brancheorganisatie MOgroep opgesplitst in zelfstandige branches

Het besluit is genomen om de huidige brancheafdelingen Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, Jeugdzorg en Kinderopvang “maximale bewegingsvrijheid” te geven. ‘Die vrijheid is van belang om de branches in het huidige tijdsgewricht optimaal te equiperen om de belangen van hun leden te behartigen en een passend aanbod qua dienstverlening te doen.’ Dat schrijft bestuursvoorzitter Mariëlle Rompa in een brief aan de leden van de MOgroep.

Bloedgroepen
Binnen de MOgroep is al langer sprake van een steeds verdergaande verwijdering tussen de verschillende “bloedgroepen”. De branches willen zoveel mogelijk hun eigen beleid bepalen en niet vastzitten aan het beleid van de koepelorganisatie.

Samenwerking
De bestuursvoorzitter voegt eraan toe dat het ‘uiteraard ook vanuit deze positie mogelijk is voor ieder van de toekomstige brancheverenigingen samenwerking te zoeken met elk van de andere twee branches.’

Gevolgen
Vakbonden, ondernemingsraad en personeel zijn geïnformeerd over het voorgenomen besluit van het MOgroep bestuur. Met de or en de vakbonden zal nader gesproken worden over de gevolgen voor de organisatie. Het bestuur wil in de tweede helft van 2010 het besluit uitvoeren.

Realisering
De leden van de koepel MOgroep – de maatschappelijke ondernemers – zullen via hun branchebestuur betrokken worden bij de realisering van het besluit. ‘Het streven is om per 1 januari 2011 te functioneren als zelfstandige brancheverenigingen.’

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.