Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Boaborea ziet kansen voor Wajongers

Boaborea, de brancheorganisatie van re-integratiebureaus, denkt dat in vier jaar tijd 40.000 Wajongers aan een baan geholpen kunnen worden. De wachtlijsten voor sociale werkplaatsen kunnen in die tijd met 40 procent worden teruggedrongen.
Boaborea ziet kansen voor Wajongers

Boaborea komt met een uitgewerkt plan daarvoor, zo beloofde voorzitter Kick van der Pol woensdag op een hoorzitting in de Tweede Kamer. Van der Pol wil daarvoor samenwerken met uitkeringsinstantie UWV, die de maatschappelijke participatie van Wajongers probeert te vergroten.

Nut van bemiddelingstrajecten
De Tweede Kamer wilde met de hoorzitting meer duidelijkheid krijgen over de vraag of de 2 miljard die de overheid jaarlijks steekt in scholing en bemiddelingstrajecten voor werklozen wel goed wordt besteed. Uit onderzoek blijkt dat het nut van al die trajecten onduidelijk is.

Maatwerk
Maar de onderzoeken hiernaar lopen maar tot 2005 en sindsdien is er veel veranderd. Nu wordt veel meer maatwerk geleverd. ‘Reken ons niet af op basis van onderzoek tot 2005′, benadrukte Henk Kool, wethouder van Sociale Zaken van Den Haag. ‘Wanneer nu in Den Haag iemand aanklopt voor een uitkering, dan krijgt die te horen ‘gefeliciteerd u heeft een baan’, aldus Kool. Dat is dan niet direct een reguliere baan, maar kan ook scholing of een re-integratietraject zijn.

Groei Wajongers
Vorige week bevestigde SER-Kroonlid Hans Kamps dat het

aantal jonggehandicapten met een uitkering binnen tien tot vijftien jaar stijgt naar een half miljoen

. Het aantal Wajongers stijgt al jaren.
(Bron: ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.