Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blokhuis: geen deadline voor wachttijden ggz

Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid wil nog geen concrete termijn noemen waarbinnen de wachttijden in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) moeten zijn opgelost. Dat zei hij tijdens een Kamerdebat afgelopen donderdag.
foto: Fotolia

‘Dan steek ik mijn hoofd in een strop’, zei Blokhuis over het stellen van deadlines voor de wachttijden in de ggz. De staatssecretaris wees erop dat de Nationale Zorgautoriteit (NZa) over enkele weken met een nieuw rapport komt over de wachttijden. Blokhuis zegde wel toe per behandelgroep te willen kijken wat haalbaar is. ‘Voor sommige groepen patiënten zijn op dit moment niet genoeg zorgprofessionals beschikbaar’, aldus Blokhuis.


angst

GGZ Nederland telde de mensen op de actuele wachtlijst en kwam op de helft minder wachtenden dan de 60.000 die eerder in de media werden voorgesteld. De wachtlijst oplossen blijft een behoorlijke uitdaging. ‘Een van de oplossingen ligt bij een betere samenwerking tussen huisartsen, specialisten, thuiszorg en wijkteams.’ Lees meer>>


Meer geld

De staatssecretaris sluit niet uit dat er meer geld wordt uitgetrokken voor de ggz. De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) zette niet haar handtekening onder een recent ggz-akkoord, omdat er geen extra investeringen zijn afgesproken. Over meer geld kan worden gesproken, aldus Blokhuis, maar dan moeten gemeenten wel aangeven waar zij verwachten tegen problemen aan te lopen.

Hoofdlijnenakkoord

Blokhuis gaat de komende tijd vaker om tafel met de VNG en hoopt dat die over enkele maanden alsnog haar handtekening zet onder het zogenoemde hoofdlijnenakkoord. (ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.