Home Blogs

Blogs

23

Blog: Sociale mediastrategie voor wijkteams in 10 stappen

Met deze tien stappen verbeter ook jij de sociale mediastrategie van jullie wijkteam. Resultaat? Betere dienstverlening aan cliënten.
152

Blog: Ook ouderen verdienen het zich dagelijks geliefd te voelen

Als wijkverpleegkundige kom ik dagelijks in aanraking met mensen die eens net zo rijk waren als ik. Mensen die van betekenis waren voor hun omgeving. Die hard gewerkt hebben om de wereld een stukje beter te maken. Om vervolgens in de avond rust en liefde te vinden bij familie en vrienden. Hoe zwaar zou het zijn als je al deze rijkdom, stukje bij beetje, ziet afbrokkelen?
133

Blog: Werken vanuit een maatschappelijke visie

Mijn collega zegt dat sommige mensen in het sociaal domein werken vanuit een beroepsmatige drive, niet per se een maatschappelijke drive. Is dat echt zo? Werken mensen in het sociale domein omdat ze daar geld mee verdienen?
198

Blog: Zie de ander niet als casus

'Ze schrijven van alles over me maar ze kennen me niet eens.' Een uitspraak van een cliënt die me al een tijdje bezig houdt. Werken vanuit de relatie, niet voor maar samen met de cliënt, maatwerk. Zomaar wat kreten die in het sociaal domein veelvuldig klinken. En toch gaat het nog vaak mis.
104

Blog: Bereid je vast voor op de digitale toekomst

Social media, iedereen gebruikt ze tegenwoordig. Ze zijn gemakkelijk, leuk en interessant. Toch is nog lang niet iedere sociaal werker, hulpverlener of zorgmedewerker als professional digitaal actief. Wat zo langzamerhand begint op te vallen, juist omdat heel Nederland op social media actief is geworden.
1756

Blog: ‘Alsjeblieft geen teambuilding’

Een klein kamertje in een instelling. Drie dames zitten rondom twee bureaus al op me te wachten. Ik schuif aan, en kijk tussen de beeldschermen door naar het gezelschap. ‘Het zit zo’, zegt mijn buurvrouw, ‘we moeten aan teambuilding doen. Want we zijn zelf-organiserend geworden, als fysiotherapeuten. En nu moeten we een team worden.

Populair

'Het is een ongemakkelijke gevoel wanneer een paar vreemde ogen jouw werk komt controleren'
De voordelen van nadelen
Handelingsverlegen professionals