Home Blogs

Blogs

256

Blog: Stop met dweilen en doe de kraan dicht

Armoede en schulden staan nu al een paar jaar hoog op de agenda. Toch nemen ze onvoldoende af. Sterker nog, ze nemen zelfs toe. Hoe gaan we dit taaie vraagstuk tackelen?
83

Blog: Soms is het leven gewoon heel rauw

'Ach, ik denk dat het volgend jaar wel genoeg is voor mij. Dan word ik 82 jaar. Dat is een mooie leeftijd.’ Ik schrik van de realiteit van deze kort uitgesproken zin van mijn vader. Wat als hij echt zijn zinnen zet op eind 2019?
1204

Blog: Kusje voor het slapen gaan

Stel: je cliënten hebben allemaal behoefte aan een knuffel en het ‘schattige meisje’ krijgt ze van iedereen en de kwijlende wat minder aandoenlijke cliënt niet? Is dat eerlijk? En mag je cliënten überhaupt een knuffel of een kus geven? Waar ligt de grens?
498

Blog: Alleen lief zijn is niet genoeg

Mijn moeder krijgt een nieuwe hartklep. Met een ingreep via de lies, razendknap vind ik dat. In het ziekenhuis ben ik vooral dochter, maar ik kan het niet laten om ook mijn vakbril op te zetten. De medewerkers van de hartafdeling zijn lief. De artsen leggen goed uit en luisteren naar ons. En toch gaat het niet goed, met mijn moeder in het ziekenhuis.
144

Blog: Goede zorg betekent niet dat iemand geen doodswens kan hebben

Hoe goed bedoeld ook: het leveren van goede zorg is niet automatisch gekoppeld aan de wens om verder te leven. Aldus mijn vader.

Populair