Home Blogs

Blogs

23

Blog: Sociaal DOEmein: leren door te doen

Lokale sturing, de burger centraal en zelfredzaam. Dat zijn belangrijke uitgangspunten van de transitie in het sociaal domein. Dit vraagt om anders denken en doen van lokale beleidsmakers en uitvoerders. Dit gaat mij nog lang niet snel genoeg.
282

Blog: Een Wajonger is ‘niet aantrekkelijk’

Stel je toch eens voor dat we alle werkloze Marokkanen zouden korten op hun uitkering, om ze ‘een beetje te prikkelen’. Of alle werkloze vijftigplussers. Nederland zou op zijn achterste benen staan, en terecht. Maar nu het gaat om de Wajongers, blijft de grote verontwaardiging uit, ondanks de moeite die de FNV erin steekt.
70

Blog: Gevoel en verstand in de knoop

Soms lijkt zijn de voltooid leven-wens van mijn vader voor de buitenwereld tegenstrijdig aan alle kanten. Hij is immers altijd vol grapjes en heeft een opgeruimd karakter. Daarom ben ik blij dat hij lid is geworden van de NVVE. Zo hoeft hij niet alleen te staan in zijn worsteling en verkenning inzake een professionele, afgewogen benadering van zijn wens.
545

Blog: Wijkteams en de dode buurvrouw

Een paar dagen geleden werd buurvrouw Jans dood aangetroffen in haar huis. Ze lag vier maanden dood in haar huis. Niemand in de buurt had haar gemist.

Populair