Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mijn eigen (kickboks)kracht

Bloed, zweet en tranen. Elke dinsdag en donderdag sta ik weer voor een nieuwe uitdaging; hoe kom ik mijn kickbokstraining door? Even opwarmen… binnen acht minuten vijf kilometer fietsen, 100 keer buikspieroefeningen, 50 squats en daarna is het al uitpuffen. En dan heb ik nog 45 minuten te gaan. Gelukkig heb ik een trainer die mij er doorheen sleept, anders maakte ik de 60 minuten nooit vol.
Mijn eigen (kickboks)kracht

Tijdens mijn kickbokstraining ervaar ik dat ik mijn trainer nodig heb om mij verder te brengen. Zo geldt dit volgens mij ook voor eigen kracht aanboren bij ‘kwetsbare’ mensen. Ook zij hebben anderen nodig om in hun eigen kracht te staan. En niet eenmalige ondersteuning of aanmoediging, maar voor een langere periode. Je eigen kracht vinden is niet na een aanmoediging of een maand begeleiding geregeld. Want, ik kan pas vanuit mijn eigen kracht boksen op het moment dat ik daadwerkelijk geloof dat ik fit ben en 60 minuten vol kan maken.

Na mijn warming up en 7 rondes sparren denk ik toch weer: ik kan niet meer, ik stop ermee. Mijn trainer laat dit echter niet gebeuren en zegt: ‘Lizet, trappen, doorgaan!’. Ik weet niet waar ik de energie en kracht vandaag haal, maar toch trap ik er nog op los. Na negen maanden trainen geloof ik beetje, bij beetje dat ik meer kan dan ik denk. Mijn conclusie is: Ik heb aanmoediging en geloof in mij van anderen nodig!

Direct  is mijn volgende conclusie: Ik heb soms even tijd nodig om uit te rusten, tot mezelf te komen en vooral geen aanmoediging te ontvangen. Misschien tegenstrijdig, maar toch voel ik het zo. Om continue met mijn eigen kracht bezig te zijn en vanaf de zijlijn goede adviezen te volgens is soms too much. Ik hebt tijd nodig om op krachten te komen, mezelf even los te maken, buiten te lopen en nieuwe energie op te doen.

Daarbij wil ik nog een laatste conclusie toevoegen. Soms mag ik gewoon stoppen! Even totaal iets anders doen om misschien weer terug te keren naar mijn training, of misschien een ander soort training te volgen. Iets te zoeken wat bij mij past en waar ik mijn eigen kracht optimaler kan gebruiken.

Om de eigen kracht bij mensen los te maken, zijn naar mijn ervaringen dus een drietal punten nodig.

Ze hebben aanmoediging nodigZe hebben even tijd nodig om uit te rusten Ze mogen soms ook stoppen

Wat is er volgens jou nog meer nodig om eigen kracht bij mensen los te maken?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.