Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties13

Meer handen aan het bed van onze ouderen

Het zomerreces is een mooie gelegenheid om op werkbezoek te gaan. Mijn fractievoorzitter Geert Wilders gaat dan altijd graag mee naar een zorginstelling. Het geeft ons de gelegenheid om van de medewerkers en bewoners zelf te horen hoe zij vinden dat het beleid uit ‘Den Haag’ voor hen uitpakt.
Meer handen aan het bed van onze ouderen

De bewoners zijn vaak erg te spreken over hun verzorgers, alleen, hadden ze maar wat meer tijd voor hen. Hetzelfde geldt voor de verplegers. Prachtig vinden ze hun vak, maar konden ze maar wat meer tijd doorbrengen met de bewoners.

Met kunst en vliegwerk proberen de instellingen het plaatje rond te krijgen en op zijn minst minimale zorg te leveren qua personeel. Dat lukt maar zo zo. Zonder de tomeloze inzet van tientallen vrijwilligers, stagiaires en mantelzorgers kan geen instelling de boel meer draaiende houden tegenwoordig. Jarenlange bezuinigingen, het schrappen van aanspraken op zorg en het onvoldoende ophogen van de macrobudgetten zijn daar de oorzaak van.

Al eerder presenteerde de Partij voor de Vrijheid haar ‘Overheadplan’. Wat erop neer komt dat zorgmanagers met behoud van hun salaris weer een uitvoerende taak kunnen gaan vervullen. Zo krijgen we, zonder dat er budget bij hoeft, extra handen aan het bed.

Ook maakten we in onze Tegenbegroting 1 miljard euro extra vrij voor de zorg. Een half miljard euro voor betere salarissen voor alle zorgmedewerkers op de werkvloer, een kwart miljard euro voor meer handen aan het bed, 150 miljoen euro voor meer en beter materieel zoals tilliften en speciale matrassen tegen doorliggen, 100 miljoen euro voor bijscholing van de huidige zorgmedewerkers en tenslotte ook extra geld voor meer programma’s tegen uitdroging, ondervoeding en doorligwonden.

Dat deze voorstellen een stap in de goede richting zouden zijn als de coalitiefracties ze zouden steunen, is zeker, maar daarbij zijn er tot 2020 nog eens een half miljoen extra medewerkers nodig in de zorg. Dat is echt heel erg veel. Op dit moment zijn we bezig met het bedenken van nieuwe plannen en voorstellen om dat voor elkaar te krijgen. Ik nodig u uit om ons te schrijven als u een goed idee heeft waarmee we meer warme en liefdevolle handen aan het bed van onze ouderen kunnen krijgen.

Fleur Agema is lid van de Tweede Kamer voor de Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders. Fleur maakt zich hard voor betaalbare en goede zorg en tegen elke vorm van verspilling van belastinggeld. Ze is vice-fractievoorzitter van de Partij voor de Vrijheid en woordvoerder Volksgezondheid, Welzijn & Sport, Jeugd & Gezin en tweede woordvoerder Verkeer & Waterstaat, Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening & Milieu.

13 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Wat ’n populistisch gelul, alsof er in de zorg zoveel overhead rondloopt dat daarmee het hele probleem is opgelost. Denk even na!
  Schaf eerst alle overbodige regels, formulieren, procedures maar eens af die op iedere zorginstelling worden losgelaten door zorgkantoren, overheid, e.d. Misschien dat mensen dan gewoon hun werk kunnen doen waarvoor ze eigelijk in de zorg zijn gaan werken.

 3. Ik ben zelf al 13 jaar werkzaam in de zorg,er hoeft niet op 1 client 1 verzorgende te staan,maar er mag toch wel op 60-70 clienten meer als 2 verzorgenden staan!!!en niet 1 verzorgende en 1 helpende!!!de mensen worden in vergelijking met 10 jaar terug steeds zwaarder,steeds hulpbehoevender,je wilt de aandacht geven die ze verdienen,blokje om,praatje maken,zonder dat er al na 1 minuut die bel gaat,en je weer weg moet,omdat er niemand anders kan gaan,
  Het is dat we voor de zorg gekozen hebben,om liefde en aandacht te geven,en de juiste medische zorg te geven die de mensen zo verdienen,en we het dus nog met liefde doen!!!!want dat is waar de zorg op draait,mensen die het met hun hart doen,en aan het einde van hun dienst afgepeigerd thuis komen,niet in staat om boe of bah te zeggen,laat staan wat leuks te doen met je partner of gezin!!!!!
  omdat je je moet opladen voor de volgende dag,die weer zoveel stress en druk geeft,maar waarvan je wel weet dat de mensen het ontzettend waarderen als je hun weer komt helpen,
  En famillie die maar ligt te klagen,over hun vader of moeder,die mogen dan idd mischien wel eens vaker wat langskomen,en niet altijd op hetzelfde tijdstip,(bv)om 15.00 als de rapportage’s worden geschreven,maar dat dat dan weer gezien wordt als koffiedrinken!!!en niks doen!!!
  Gelukkig doen we het met liefde!!!!anders was het werken in de zorg helemaal niet meer leuk!

 4. Ik wil graag reageren op dhr P van Bergen.
  Ik ben zelf verzorgende in een verpleeghuis en zie van dichtbij hoe de zorg zo langzamerhand in stort.
  Ik ben 11 jaar terug begonnen in de zorg en toen was het heel normaal dat je met zijn 5 stond voor 24 bewoners.
  Nu 11 jaar verder sta je met zijn vieren voor hetzelfde aantal bewoners.
  Dan zou je kunnen zeggen wat maakt die 1 verzorgende minder nou uit , maar dan vergeet je dat ook verzorgenden mensen zijn en ziek kunnen worden , en dan sta je met zijn drieen.
  Met zijn vieren is het al moeilijk om aan iedere zorgvrager zijn wens te voldoen , dus kun je nagaan met zijn drieen.
  Ook de activiteitenbegeleiding waarvan er voorheen 1 per afdeling aanwezig was en wat voorheen gratis was word weg bezuinigd.
  Wij krijgen nu een klein groepje activiteitenbegeleiders en nu heb je het de zorgvragers moeten voor elke activiteit gaan betalen.
  Het wassen van kleding is dit jaar duurder geworden en de zorgvragers betalen zich scheel aan bijdrage.
  Ik vind het belachelijk dat een oudere die keihard gevochten en gewerkt hebben voor het land wat wij nu hebben zo behandeld worden.
  Een paar jaar terug kwam Wouter Bos bij ons in de instelling en zei dat hij af wou van oudere die met een pyama in bed lagen.
  Erg leuk Wouter maar ik hoop dat dat gerealiseerd is tegen de tijd dat jij verzorgd moet worden.
  Hij moet begrijpen dat ze oud zijn en vaak lichamelijk een slechte conditie hebben , een dagje op bed vinden ze vaak heerlijk.
  Ik kan wel uren door blijven schrijven over wat er mis is in de ouderenzorg maar dan heb ik minimaal 10 pagina’s nodig en dat is te gek.
  Maar ik wil nog 1 ding kwijt.
  De ouderen betalen heel veel en krijgen amper wat omdat er bezuinigd moet worden en de directie die eet nog maar eens een broodje verse paling en dure wijn van het geld van de zorgvragers

 5. Wij zijn verwend. De zorg verbeterd voortdurend en wij zijn blind voor de goede ontwikkelingen. Altijd maar kijken naar wat er niet goed is, wat er mist, liever nog; wat wij allemaal wel niet moeten doen voor onze zorgbehoevende familieleden. Ik werk in een nieuw verpleeghuis, waar de bewoners een eenpersoonsappartement hebben (lees:eigen badkamer, keukentje en woon/slaapkamer). Ik kan vertellen dat zij keuzemogelijkheid hebben in waar ze eten, met wie en wat. En ja, als zij niet lusten wat de pot schaft, dan kunnen zij een boterham nemen of eten door de kinderen laten komen en dan maken wij dat ook klaar. Net als bij ons thuis vroeger was. Maar nee, dat is allemaal niet goed: “belachelijk dat ik voor mijn moeder cranberrysap moet meenemen!”. Tsja, wij zijn vraaggericht, alleen ons budget niet. Net als bij ons thuis vroeger was..
  “Onze ouders krijgen te weinig aandacht van de zuster!” Wanneer ik vervolgens aan de familie van iedere bewoner (er wonen bij mij 30 ouderen) vraag om 1 dagdeel of avond in de maand mee te doen aan een activiteit, zodat onze ouderen gezamenlijk íedere dag een activiteit hebben, krijg ik van géén van de families een reactie. Of liever gezegd; de geliefde vader of moeder krijgt géén reactie van hun familie. Maar vingerwijzen heeft geen zin. Laten we dus eens samen om tafel. Nu vader of moeder in een verpleeghuis woont, betekent dat niet dat de zorg voor de familie helemaal wegvalt! Alleen dát gedeelte dat zij niet op zich konden nemen: 24-uurs toezicht, 24-uurs zorg, dagelijkse maaltijden. Liefde, warmte en kwalitatieve persoonlijke aandacht kan nooit van de familie overgenomen worden..

 6. — STOF TOT NADENKEN!!!!

  Asielzoekers die hier illegaal verblijven logeren gratis in hotels.

  Mijn oude moeder betaald 1500 euro per maand in een bejaardenhuis, haar hele pensioen een een deel van de kinderen bij.
  Daarom ga ik haar laten overplaatsen naar de gevangenis.
  Mijn moeder die momenteel in een bejaardentehuis verblijft, ga ik laten overplaatsen naar een gevangenis.
  Ben ik gek? Neen!
  Moeder leeft nu op een kamertje zo groot als een cel.
  Zij krijgt alleen water om te drinken, limo is te duur . Ze moet eten wat de pot schaft.
  Dokter en medicatie moet ze zelf betalen.
  Als het mooi weer is en zij aan de beurt is, mag ze eenmaal per 14 dagen mee wandelen (rolstoel) daar er geen personeel genoeg is.
  Indien er geen vrijwilligers waren die zich inzetten zag het er nog beroerder uit.
  Haar was moet ze door familie laten doen of er dik voor betalen, kledij : zelf kopen.
  Ik kan de lijst nog langer maken!!
  Daarvoor betaalt moeder 1500 euro per maand!!!!

  Onze gevangenen krijgen 3 maaltijden op cel met keuze menu op voorhand te bestellen, ze mogen ook elke dagen wandelen en sporten.
  Hun was wordt voor hen gedaan en ze krijgen gratis kledij.
  Metadon en andere medicatie worden er gratis verstrekt.
  De doktersvisite is er ook gratis.
  Hun koffie of thee (thermos) worden 2 maal per dag gevuld.
  Ze hebben tv op cel. Moeder moet haar TV-toestel huren!
  Indien ze nog kunnen of willen werken kunnen ze nog tot 250 euro per maand verdienen.
  De gevangenis telt meer personeel dan gevangenen.
  En dat kost de gevangenen 00,00 euro.
  Zij moeten streng bewaakt worden of ze gaan lopen. Moeder kan niet meer lopen.
  Op gebied van netheid kan men in de gevangenis van de grond eten terwijl bij moeder de stofvlokken wekenlang in de hoekjes blijven liggen.
  Dit is geen verwijt aan personeel, je kunt geen groot gebouw netjes houden met maar weinig mensen.
  Je kunt geen 47 hulpbehoevenden dag en nacht verzorgen met een paar verpleegsters.
  Wat hebben onze oudjes misdaan dat hun kinderen moeten bijspringen??
  Is er ook prijscontrole in de tehuizen??
  Kan iemand mij een beperking opnoemen die een gevangene heeft ten opzichte van onze bejaarde behalve opendeurdagen en dat allemaal gratis.
  En dit moeten wij allemaal goed vinden,ga maar stemmen voor een nieuwe regering wat levert dit allemaal op??
  Gewone mensen worden op oudere leeftijd gestraft om de misdadigers te belonen! Waar zijn we toch mee bezig!!!!!!
  Weet je wat, onze toekomst als bejaarde ziet er niet rooskleurig uit !!!!!
  Lang leven onze politiekers

 7. Komen er eindelijk mensen echt op voor ouderen is het weer niet goed. En dan doel ik op Lies en Ron.
  Van de rest van de politieke partijen hoeven we niets te verwachten want die zijn twee maanden op vakantie, pardon reces.
  Makkelijk kletsen Ron en Lies als je zelf geen oudere bent.
  Petje af voor Fleur, de PVV en Zorg en Welzijn die blijkbaar ECHT om ouderen geeft!

 8. @Lies gouke-
  Mag ik je verbeteren op de fout dat je
  PPV-partij schrijft, in plaats van PVV ( nogmaals: Partij voor de Vrijheid )
  Dit toont aan dat je niets van deze erg waardevolle partij afweet, kijk a.u.b. eerst even op de site van de PVV, voor dat je gaat oordelen!

 9. Ook hier weer aangetoond; een club die door zich te laten leiden door emoties opgedaan tijdens werkbezoeken door de “grote leider” meent beleidsuitspraken te moeten doen over hoe het moet en beter kan in de zorg. Ga eens terug naar die basis en noem eindelijk medewerkers bij hun juiste naam: verzorgenden en verpleegkundigen en kijk eens goed hoe er projecten zijn die de zorg aanmerkelijk hebben verbeterd zonder de aanwezigheid van de PVV (die rommelde nog wat aan toen nog in de speeltuin van de VVD).

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.