Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Huwelijk

Hoe snel kan het gaan. Een week geleden zat ik nog enigszins in de stress. Een super werkervaringsplek bij de William Schrikker Groep maar wat betreft mijn baan binnen Altrecht was het einde nu wel in zicht. Op zich niet erg, het werd ook wel tijd voor iets anders, alleen dat ‘anders’ was nog steeds niet echt in beeld.
Huwelijk

Lees hier meer blogs van Maaike Knoppers >>

Ik werd bij Altrecht wel gevraagd om te solliciteren voor een zwangerschapsvervanging van de maatschappelijk werkster binnen mijn afdeling. Erg leuk en voor twee dagen in de week paste dat precies in mijn programma. Veel collega’s vonden dat ik het echt moest proberen dus met goede hoop wederom een brief geschreven. Een gezellig team, een leuke doelgroep en takenpakket. En ik maar hopen dat het feit dat ik hier al een aantal meeloop nu wel zijn voordelen heeft.

In afwachting van een positieve reactie en uitnodiging werd ik ruim een week geleden benaderd door mijn leidinggevende van de William Schrikker Groep. Ik had net een boeiende zitting voor de WSG achter de rug en liep, al bellend door het mooie en zonnige Overvecht, toen zij met het volgende bericht kwam.
‘Maaike, om maar met de deur in huis te vallen. Er zijn een aantal zieken binnen onze regio en aangezien ik goede verhalen over je hoor wil ik je vragen of je misschien per 1 april tot eind december voor 32 uur ziektevervanging wilt gaan doen’. Dit was goed nieuws. Heel goed nieuws. En hier heb ik natuurlijk, als een huwelijk tussen twee intens gelukkige personen, volmondig ja op geantwoord. Een (tijdelijk) contract en dan ook nog eens bij een werkplek waar ik mijzelf tot nu toe met veel enthousiasme voor heb ingezet. Kortom; ik was en ben hier enorm blij mee. Na acht maanden zoeken, frustratie en twijfel dan toch mijn doel bereikt!

Naast de blijdschap ook wel een groot stuk spanning. Ik heb uiteindelijk drie maanden meegelopen binnen de WSG en ben nu opeens verantwoordelijk voor de gang van zaken van diverse cliënten. Waar moet je beginnen? Welk pad heeft mijn collega uitgestippeld? En, misschien nog wel het moeilijkste, wat heeft prioriteit? Iets waar ik goed in wordt begeleid. Ik ben nu vooral bezig met inlezen en het leggen van de eerste contacten.

Met mijn enthousiasme en gedrevenheid hoop ik de komende maanden het contact met mijn (tijdelijke) cliënten goed op te kunnen bouwen. Ik ben mij ervan bewust dat ik jong ben en dat dit lastig kan zijn in verschillende opzichten. Of ik hier tegenaan loop en op welke manier wil ik in mijn volgende blogs aan de orde laten komen. Voor nu ga ik in ieder geval aan de slag en wil ik benadrukken dat het starten met een werkervaringsplek dus wel degelijk zin heeft. Hopelijk een idee voor starters die zich in dezelfde positie bevinden.

Maaike Knoppers (1985) woonachtig te Utrecht, heeft in 2010 haar studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening afgerond. Na haar MBO Sociaal Pedagogisch Werk wilde zij meer verdieping in haar werkzaamheden en besloot om deze reden de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening te volgen. Opzoek naar een uitdagende baan bevindt Maaike zich nu op het pad van sollicitaties en netwerken.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.