Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bijleveld: minister voor WWI hoeft niet meer

Een minister voor Wonen, Wijken en Integratie is na de verkiezingen niet meer nodig. De taken van zo'n ministerie kunnen beter worden uitgevoerd door de wethouders in het land. Dat stelt CDA-staatssecretaris Ank Bijleveld van Binnenlandse Zaken.
Bijleveld: minister voor WWI hoeft niet meer

Bijleveld deed deze uitspraak naar aanleiding van het CDA-rapport over de herinrichting van het openbaar bestuur in Nederland. Het ministerie voor WWI werd voor het eerst ingevoerd bij het begin van het kabinet Balkenende-IV. Minister werd toen PvdA’er Ella Vogelaar, die eind 2008 werd vervangen door partijgenoot Eberhard van der Laan.

Overnemen
Wethouders kunnen volgens Bijleveld de wonen- en wijkentaken overnemen van de minister voor WWI. Het integratie-deel van de portefeuille kan volgens haar in een volgend kabinet het beste door een staatssecretaris worden gedaan.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Foto: ANP/Lex van Lieshout

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.