Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bewoners zorgcentrum Nieuwegein naar nieuwe opvang

De bewoners van De Geinsche Hof die na de brand maandag het zorgcentrum door een brand hals over kop moesten verlaten, verhuizen woensdag en donderdag naar nieuwe locaties waar ze de zomer doorbrengen. Dat zei een woordvoerster van Zorgspectrum, waar De Geinsche Hof onder valt. Het opnieuw verplaatsen van de patiënten is een grote operatie.
Bewoners zorgcentrum Nieuwegein naar nieuwe opvang

Het St. Antonius Ziekenhuis in de Utrechtse wijk Overvecht ontvangt woensdag 28 bewoners. Dat zijn met name patiënten die aan het revalideren zijn. Zij worden met ongeveer 25 ambulances vervoerd. Donderdag staat een veel grotere operatie op het programma. Dan vertrekken zo’n 120 mensen naar een gebouw van verpleeghuis Birkhoven in Amersfoort. Veel van hen zijn slecht ter been, het merendeel is dementerend.

Beschadigd
De bewoners blijven minimaal twee maanden op de tijdelijke locaties. Het zorgcentrum in Nieuwegein is door de brand te veel beschadigd om op korte termijn terug te keren. Zo’n 138 mensen werden na de grote brand maandag geëvacueerd. Het grootste deel ging naar drie zorgcentra in de omgeving.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: ANP/Ilvy Njiokiktjien

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.