Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Bewoner Abrona stikte in pannenkoek

De 56-jarige man die deze maand overleed in een zorginstelling van Abrona in Maarssen, is gestikt in een pannenkoek. Dat heeft de politie donderdag bevestigd.
Bewoner Abrona stikte in pannenkoek

De man met een verstandelijke beperking stierf op 18 juli. Abrona maakte daar een dag later zelf melding van bij de politie. ‘Wij onderzoeken iedere niet-natuurlijke dood’, zegt een politiewoordvoerder. ‘De man is gestikt in een pannenkoek. Momenteel onderzoeken we de omstandigheden waaronder dit is gebeurd’, aldus de zegsman.

Justitie
Belangrijke vraag in het politieonderzoek is of er toezicht van het personeel was en of dat toezicht op de bewoners op dat moment ook nodig was. De onderzoeksresultaten worden einde deze week verwacht. ‘Die gaan naar justitie. Die beslist of er sprake is van nalatigheid of schuld’, zegt de politiewoordvoerder.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

Bron: ANP

2 REACTIES

  1. Gestikt in een stuk brood, gestikt in een pannekoek; Buiten het toezicht… vraag ik me dan af; gebruikte hij medicijnen? waren deze goed gedoseerd, had hij epilepsie? Werkte zijn slikspieren/ademhaling,etc. Ik ben geen arts,maar hoop er van uit te gaan; Dat de omstandigheden bij het stikken bekend zijn/op zijn minst onderzocht. Een kind in een gezin, die stikt in een pannekoek; dan vraag je toch ook; en waar waren die ouders dan? geldt dat niet voor, een vervangende, verantwoordingssituatie? Nu ja sluit me geheel aan bij mijn voorganger; een mentaliteitsomslag, zou prioriteit zdienen te zijn,als je werkt met mensen.

  2. Lees alle reacties
  3. Ik vraag mij sterk af of de reactie van dhr Peelen wel zuiver is. Hoe kan het in dit land dat er maar zo weinig personeel op een groep verstandelijk gehandicapten “staat” terwijl als ik het verhaal zo lees het nivo van deze persoon niet al te hoog geweest moet zijn en dan weet je dat je dit soort risico’s loopt. Ik ben dan ook van mening dat de zorg in Nederland erg slecht geregeld is en daar doet Abrona dus ook aan mee.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.