Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Bestuurders zorg verdienen volgens eigen norm

De meeste bestuurders in de zorg verdienen minder dan de norm die ze zichzelf in 2010 hebben opgelegd. Die voorzichtige conclusie trekt minister Edith Schippers (Volksgezondheid) maandag in een brief aan de Tweede Kamer. In december volgen de definitieve cijfers over het afgelopen jaar.

Schippers schrijft dat in 2010, 101 nieuwe bestuurders in de zorg aan de slag gingen. Hun gemiddelde loon kwam uit op 147.000 euro. Tien van de nieuwe bestuurders kregen een hoger loon dan de norm. Negen van hen waren werkzaam in een ziekenhuis. Schippers zegt wel dat de cijfers nog ‘voorzichtig moeten worden geïnterpreteerd’.

Cultuuromslag
Volgens de bewindsvrouw zijn er meer signalen die erop wijzen dat de zorgsector een cultuuromslag heeft gemaakt. ‘Sommige zittende bestuurders hebben de gevoeligheden uit de samenleving opgemerkt en nemen genoegen met een nullijn of leveren zelfs een deel van hun salaris in.’

Wenselijk
Uit cijfers over 2009 kwam een soortgelijk beeld naar voren. Circa 19 procent kreeg meer betaald dan 130 procent van wat een minister verdient. Vooral ziekenhuisbestuurders (57 procent) boerden meer dan wat wenselijk wordt geacht.

 

Bron: ANP/ANP-Photo

2 REACTIES

  1. Als dit nu alle kosten waren. Maar dan beginnen ze ook nog met een nieuw logootje, nieuwe uniformpjes met het logootje en briefpapier en andere formulieren. En na drie jaar, als ze genoeg onrust veroorzaakt hebben, gaan ze weer weg en dan komt er weer een ander. En je raad het al. Laten we eerst maar gaan beginnen met een nieuw logootje, nieuwe uniformpjes en nieuw brief papier. want dat heb ben ze op de managers school geleerd. En zich dan maar afvragen waarom de zorg zo duur word.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.