Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bestuurder FORUM onder vuur door hoog salaris

Het personeel van het instituut voor multiculturele vraagstukken FORUM is verontrust over de declaraties en het salaris van bestuurder Sadik Harchaoui. Dat meldt de Volkskrant. Het salaris van Harchaoui is de laatste zes jaar met vijftig procent gestegen naar 142 duizend euro in 2010.
Bestuurder FORUM onder vuur door hoog salaris

Harchaoui werkt vier dagen in de week voor FORUM. Daarnaast is hij een dag in de week voor 33 duizend euro bruto per jaar voorzitter van de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling (RMO) in Den Haag. Het salaris van Harchaoui ligt daarmee ruim boven de in politiek Den Haag gangbare DG-norm van 124 duizend euro bruto voor een fulltime aanstelling, zo meldt de krant.

Declaraties
‘Wij zijn een gesubsidieerde instelling, speciaal ingericht voor kwetsbare mensen en hun belangen, en geen bedrijf’, zegt een verontruste medewerker. De personeelsleden hebben ook kritiek op het declaratiegedrag van Harchaoui. Zo blijkt dat hij een groot aantal maaltijden, luxe hotelovernachtingen en de inbouw van een dvd-speler in zijn auto declareerde. Tenslotte zijn er ook vermoedens van belangenverstrengeling.

Sterke leider
Harchaoui wil zelf niet reageren in de krant, maar de Raad van Toezicht van Forum laat weten dat zij het hoge salaris kunnen verantwoorden. ‘De instelling bevindt zich in een transformatie. Wij wilden dat een sterke leider als Harchaoui die zou uitvoeren.’ Harchaoui heeft bovendien toestemming om een dag in de week bij de RMO te werken. ‘Dat paste in zijn contract en is in het belang van FORUM’.

Spekken
SP-Karmerlid Sadet Karabulut wil dat dit tot de bodem wordt uitgezocht. ‘Als deze bedragen kloppen, moet er paal en perk aan worden gesteld. Er zijn al genoeg duur betaalde managers. De subsidie van FORUM is bedoeld om de kennis over de multiculturele samenleving te vergroten, niet om de zakken van de bestuurder te spekken.’ De bedragen zijn op zijn minst opmerkelijk aangezien FORUM vecht voor zijn voortbestaan. De instelling kan over drie jaar niet meer op overheidssubsidie rekenen. FORUM krijgt nu bijna 6 miljoen structurele subsidie.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: de Volkskrant

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.