Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Berispte psychiater sluit praktijk

Avatar
Alexandra Sweers
Psychiater en psychotherapeut M. Verwielen heeft haar praktijk gesloten en werkt niet meer als zelfstandig psychiater. Daarom geldt het bevel van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) niet meer om het werk neer te leggen.
Berispte psychiater sluit praktijk

 

De IGZ sommeerde de psychiater vorig jaar te stoppen met haar werk, omdat ze niet bereid of in staat was betrouwbare informatie te verstrekken over haar werkzaamheden. Inmiddels zijn haar patiënten terugverwezen naar de huisarts.

Tuchtcollege
De inspectie liet vorig jaar weten ernstige zorgen te hebben over de praktijk. Het Regionaal Tuchtcollege (RTC) Zwolle had verzocht een onderzoek in te stellen naar het functioneren van Verwielen. Aanleiding daarvoor was dat zij niet reageerde op aanschrijvingen van het tuchtcollege over een klacht van een patiënt over het niet verstrekken van het medisch dossier. De psychiater kreeg een berisping, maar weigerde nog steeds het dossier aan de patiënt te geven.

 

 

 

Bron: ANP/ ANP Photo, Roos Koole

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.