Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Belangenorganisaties verstandelijk gehandicapten verenigd

Verschillende belangenorganisaties van verstandelijk gehandicapten en hun ouders zijn het Platform Verstandelijk Gehandicapten gestart. Dit samenwerkingsverband wil informatie uitwisselen, hun activiteiten afstemmen en eventueel gezamenlijk optreden naar buiten.
Belangenorganisaties verstandelijk gehandicapten verenigd

In het platform zitten zowel belangenorganisaties van mensen met een verstandelijke handicap zelf als hun ouders. Tot nog toe opereerden zij los van elkaar. Door samenwerking willen de organisaties efficiënter werken.

Platform VG
De organisatie treedt naar buiten onder de naam Platform VG. Wim Drooger, directeur van belangenorganisatie VG Belang, is benoemd tot coördinator van het ondersteunende bureau te Utrecht.

Aanleiding
Volgens het platform zijn er de afgelopen jaren veel landelijke organisaties van cliënten en ouders ontstaan die opkomen voor de belangen van verstandelijke gehandicapten. Zij plegen ieder voor zich overleg met bijvoorbeeld de overheid, zorginstellingen of speciaal onderwijs. Een verspilling van energie vindt het nieuwe Platform VG.

Deelnemers
De deelnemende organisaties zijn: Stichting Armado, BOSK, Landelijke Federatie Belangenvereniging Onderling Sterk, Landelijk Steunpunt medezeggenschap, Nederlandse Vereniging voor Autisme, Stichting Down Syndroom en de landelijke ouderverenigingen dit Koningskind, Helpende Handen, KansPlus en PhiladelphiaSupport. Andere belangenbehartigers kunnen zich bij het platform aansluiten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.