Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Begrotingsakkoord raakt ouderen hard’

Seniorenvereniging ANBO noemt het eerder deze week uitgelekte begrotingsakkoord ‘niet eerlijk’ voor veel ouderen. ‘AOW'ers met een pensioen van meer dan 10.000 euro hebben straks flink meer koopkrachtverlies dan andere vergelijkbare inkomensgroepen’, aldus Liane den Haan, algemeen directeur van ANBO.
'Begrotingsakkoord raakt ouderen hard'

De belangenvereniging vindt het wel goed dat VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie mensen met uitsluitend AOW juist ontzien in hun zogenoemde lente-akkoord.

Betalen
ANBO is het echter niet eens met de versnelde verhoging van de AOW-leeftijd. ‘Als zogenaamde overgangsmaatregel tot 2015 blijft AOW op 65 mogelijk, maar mensen moeten dan wel het ‘geleende bedrag aan AOW’ terugbetalen op termijn. Dat is idioterie. Waarvan moet die eerder ontvangen AOW dan worden terugbetaald?’, aldus Den Haan

Basispakket
De bond kan zich er in vinden dat de rollator uit het basispakket van de zorgverzekering verdwijnt en dat er een eigen bijdrage van 25 procent komt voor hoortoestellen. ‘Wij vinden dit niet erg en zullen hier niet tegen in het geweer komen. Rollators en hoortoestellen maken de zorg erg duur. Als je ze uit het basispakket haalt, hou je goede zorg over. Bovendien, we kopen ons hele leven mobiliteitsmiddelen zoals fietsen, dus waarom zou je een rollator krijgen’, aldus een woordvoerster.

Minimuminkomen
Wel vindt de belangenorganisatie dat er iets geregeld moet worden voor minimuminkomens. Zo is het een optie om deze hulpmiddelen op afbetaling aan te schaffen, aldus de ANBO. En ook voor hulpmiddelen als een traplift of een scootmobiel moeten regelingen blijven bestaan, meent de bond.

Bron: ANP / Foto: ANP

1 REACTIE

  1. Waar is het voor nodig dat er bezuinigd moet worden op de zorg, ze maken miljoenen winst,
    van de belasting betaler en premie afdrachten .
    We moeten ons niets op de mouw laten spelden.
    De zorg(middelen) moet voor iedereen bereikbaar blijven.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.