Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Asielzoekers Amsterdam in hongerstaking

Veel uitgeprocedeerde asielzoekers die in een tentenkamp in de Amsterdamse wijk Osdorp verblijven, zijn in hongerstaking gegaan uit protest tegen hun situatie. De meerderheid van de naar schatting 88 illegalen in het kamp zou zijn gestopt met eten, zo schrijven de actievoerders op hun website.
Asielzoekers Amsterdam in hongerstaking

‘Al maanden vragen we geduldig om een oplossing voor onze situatie. Het enige dat de overheid ons biedt, is ons wegstoppen in een AZC voor één maand, om ons vervolgens op weer op straat te gooien als we deportatie niet accepteren. Dit is onacceptabel. In hongerstaking gaan, in de winter, in een tentenkamp, met al veel mensen ziek, is levensgevaarlijk. We hopen dat de regering eindelijk onze wanhoop begrijpt en onze roep om hulp.’

Omringende gemeenten
Burgemeester Eberhard van de Laan van Amsterdam heeft tien omringende gemeenten bereid gevonden de asielzoekers tot eind dit jaar onderdak te bieden. Hij eist dat ze hun tentenkamp uiterlijk volgende week vrijdag opbreken.

Bron: ANP/ ANP Photo, Marcel Antonisse

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.