Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

As Siddieq wil naar rechter stappen

De As Siddieq school in Amsterdam is van plan juridische stappen te nemen wegens de maatregelen die de gemeente en het ministerie van Onderwijs hebben aangekondigd. Dat zei bestuurslid El Shershaby vrijdag in een interview met de regionale zender RTV Noord-Holland.
As Siddieq wil naar rechter stappen

Volgens bestuurslid Shershaby is in overleg met advocaten ‘hoe we de volgende stappen gaan nemen om dit op een gerechtelijke wijze op te lossen.’ De Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher wil dat het bestuur moet opstappen. Daarover zei El Shershaby: ‘We zijn intern binnen ons bestuur aan het praten om eventueel uitbreiding en/of vervanging te bewerkstelligen om een nieuw gezicht naar de buitenwereld te hebben.’

Korten
Wethouder Asscher (educatie) en staatssecretaris Sharon Dijksma (Onderwijs) kondigden afgelopen donderdag aan de streng islamitische basisschool te korten op een groot deel van de subsidie. Het onderwijs zou onder de maat zijn en de integratie van de kinderen zou in gevaar zijn. As Siddieq heeft vier basisscholen in Amsterdam.

Beeldvorming
Bestuurslid El Shershaby zei dat de kritiek op zijn school niet terecht is, maar dat er sprake is van verkeerde beeldvorming. ‘Blijkbaar is er toch ergens een verkeerd, verwrongen beeld. Ik denk dat het een hoop is, gebaseerd op een misverstand, op gevoelens. Mij lijkt dat niet een stevige basis waarop je dergelijke beslissingen neemt.’

lees ook: Dijksma kort Islamitische school

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Het lijkt mij dat er niet op basis van gevoelens subsidie gekort wordt maar op basis van feiten. De feiten die ik gelezen heb liegen er voor mij niet om en ik vind het korten met subsidie nog soft.Scholen die niet voldoen aan de kwaliteits normen die hier gelden ( wat voor school dan ook) dienen gesloten te worden.
    Primair is een school bedoeld voor onderwijs en voorbereidend op de (nederlandse)maatschappij, Laten scholen zich daar dan ook mee bezig houden en niet met activiteiten die hier niets mee van doen hebben.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.