Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Armoede Live! Analyse in beeld

Het project Armoede Live! maakt de armoede in al zijn facetten voelbaar. Niet alleen in beschouwingen en interviews in het gelijknamige boek, maar ook via een gelijknamige site, met portretten, films en geluidsfragmenten.
Armoede Live! Analyse in beeld

De portretten en films vormen de illustraties van vijf trends die verklaren waarom armoede in een rijke maatschappij als de onze nog altijd een hardnekkig fenomeen is. De verklaringen van de trends zijn bedoeld om burgers die met armoede te maken hebben ‘in hun confrontatie met de omstandigheden te sterken’. Volgens de auteur moet het mogelijk zijn de armoede terug te dringen door de maatschappelijke trends om te buigen, de ongelijke werking van de trends te breken of door mensen beter te trainen in de omgang met deze trends.  Stijgende uitgaven, instabiele inkomsten, losser samenleven, toenemende druk op zelfontplooiing en zelfpresentatie en een complexere samenleving verklaren volgens de auteurs de armoede in Nederland. Het fascinerende van Armoede Live! is simpelweg dat de armoede een gezicht krijgt. In een serie interviews leggen ervaringsdeskundigen uit hoe ze in hun situatie zijn terecht gekomen. Het confronterende is dat de verhalen niet alleen te lezen zijn in het boek, maar ook echt te zien en te horen op www. stichtingclip.nl/armoedelive en op de bijgeleverde DVD.

Auteur:  Ellie Smolenaars (red.)
Uitgever:  Aksant
ISBN:  978-90-5260-311-7
Prijs:  € 14,50

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.