Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Appeltjes van Oranje 2010 voor sportprojecten

Het thema voor de Appeltjes van Oranje 2010 is ‘De Kracht van Sport’. Dat heeft het Oranje Fonds bekend gemaakt. Het Fonds bekroont volgend jaar voor de achtste keer drie sucsesvolle initiatieven die mensen samen brengen met een beeldje en een geldprijs.
Appeltjes van Oranje 2010 voor sportprojecten

Het is voor het eerst dat er een specifiek thema aan de nominaties wordt gekoppeld. Directeur Ronald van der Giessen: ‘Dit jaar hebben we voor het thema ‘sport’ gekozen. We zien dat sport een uitstekend middel is om mensen met elkaar te verbinden’. Sport werkt versterkend in de buurt en dient als springplank voor mensen om weer mee te doen in de samenleving, aldus het Oranje Fonds.

Voorronde
Initiatieven uit elke provincie kunnen tot 25 september worden aangemeld via de website van het Fonds. Zij maken maken kans genomineerd te worden in vijf regionale voorrondes. De initiatiefnemers van zo’n tien geselecteerde projecten per regio krijgen 10 minuten om zich te presenteren aan de andere geselecteerden en het Oranje Fonds. Na iedere voorronde worden twee initiatieven uiteindelijk genomineerd.

Inspireren
Een Appeltje van Oranje betekent in de eerste plaats waardering voor het werk en de inzet van de winnende organisatie. Daarnaast is het bedoeld om anderen te inspireren. Dit jaar gingen de Appeltjes naar de Ruilwinkel in Goes, het project Levensboeken van Stichting HOF actief en Stichting Project Bonaire.

Koningin
De drie winnaars treden als ‘ambassadeur’ op en helpen andere organisaties om soortgelijke projecten op te zetten. Om in aanmerking te komen voor het bronzen Appeltje van Oranje, dat door Koningin Beatrix is ontworpen en waaraan een geldbedrag van 15.000 euro vast zit, moet het project al minstens twee jaar operationeel zijn.

Lees ook:
Prinses Máxima: ‘Wederkerigheid is basis voor succes’

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: Oranje Fonds/Foto: ANP/Frans van Beek

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.