Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Apothekers moeten taalbarrière slechten

Apothekers zouden er meer aan moeten doen om ouderen te helpen die tegen een taalbarrière aanlopen bij medicijngebruik. Dat stelt het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) vrijdag.
Apothekers moeten taalbarrière slechten

Samen met onderzoeksinstituut Nivel en het Farmaceutisch Bureau Amsterdam (FBA) deed het IVM onderzoek naar de problemen waar allochtone ouderen tegenaan lopen. Vaak kunnen zij bijsluiters niet lezen en begrijpen ze de uitleg van de apotheker niet. ‘Vandaar dat het goed zou zijn als apothekers iemand in dienst hebben die de taal spreekt van een bevolkingsgroep die sterk vertegenwoordigd is in de buurt’, aldus een woordvoerster van het IVM.

Turken en Chinezen
Volgens de woordvoerster blijkt uit onderzoek dat bij apothekers die bijvoorbeeld een Marokkaanse of Turkse medewerker in dienst hebben, de problemen een stuk kleiner zijn. Overigens zijn de taalproblemen met Turkse en Chinese ouderen het grootst. Bij het onderzoek is vooral gekeken naar ouderen, omdat die vaker klachten hebben en dus vaker bij de apotheek over de vloer komen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.