Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ANBO wil onderzoek naar hoge sterftecijfers

Ouderenorganisatie ANBO wil dat wordt onderzocht of het ontbreken van klimaatbeheersing in verpleeg- en verzorgingshuizen verband houdt met de hogere sterftecijfers door de hitte. In een maandag verzonden brief aan demissionair minister Ab Klink van Volksgezondheid wordt met klem daarom gevraagd.
ANBO wil onderzoek naar hoge sterftecijfers

Uit maandag gepubliceerde cijfers van het CBS blijkt dat in de warme periode tussen 23 juni en 12 juli ongeveer vijfhonderd mensen meer zijn overleden dan normaal. Vooral kwetsbare groepen als ouderen en mensen in verpleeg- of verzorgingshuizen hebben last van de hitte.

Hitteplan
In het Nationale Hitteplan, dat in 2007 van kracht is geworden, staat dat in nieuwe verzorgingshuizen klimaatbeheersing verplicht is. In oudere gebouwen is dat nog niet het geval. ‘Helaas’, zegt de ANBO. ‘Ook in bestaande bouw is het tegen geringe kosten mogelijk klimaatbeheersing aan te brengen.’

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine. 

Bron: ANP/Foto: ANP/Robin Utrecht

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.