Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdamse raambordelen vaker gecontroleerd

Amsterdamse prostitutiepanden krijgen steeds vaker controleurs over de vloer. De gemeente heeft de controles van raambordelen op de Wallen en in het Singelgebied verdubbeld naar vier keer per jaar, blijkt uit een maandag gepubliceerde evaluatie van het toezicht op de prostitutiebranche van de gemeente Amsterdam.
Amsterdamse raambordelen vaker gecontroleerd

Ook de politie doet de panden vier keer per jaar aan. De gemeente pleit voor meer samenwerking met de politie om de controles in de prostitutiebranche in de toekomst te verbeteren. In de hoofdstad worden naar schatting dagelijks honderden vrouwen gedwongen om betaalde seks te hebben.

Hygiëne
De controles leverden in 2011 58 rapportages op over zaken die niet in orde waren. Hierop volgden 22 acties, variërend van waarschuwingen over slechte hygiëne tot het intrekken van vergunningen. In totaal meldden controleurs 99 maal signalen van mensenhandel aan de politie. Verder gaven vorig jaar 38 vrouwen tijdens de controles aan dat ze uit het vak wilden stappen. In 2010 lagen deze aantallen een stuk lager, maar dat was op basis van 1,5 controle per jaar.

Project 1012
Amsterdam is al jarenlang bezig om misstanden in de prostitutie te bestrijden, onder meer onder de noemer Project 1012 (naar de postcode van het Wallengebied). In de hoofdstad werken naar schatting zo’n 5000 tot 8000 prostituees. De gemeente kondigde eerder al aan dat ze onder meer dubbele diensten wil verbieden en raamexploitanten wil verplichten een bedrijfsplan te maken waarin ze goede werkomstandigheden voor de dames van lichte zeden beloven. Verder moet de zorg voor prostituees professioneler worden en zich ook gaan richten op de escortbranche en thuisprostitutie.

Bron: ANP/ ANP Photo, Robin Utrecht

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.