Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdams roze wooncomplex van de baan

De plannen voor een woonvoorziening exclusief voor homoseksuele ouderen in Amsterdam zijn van de baan. Dit heeft het COC Amsterdam donderdag bekendgemaakt.
Amsterdams roze wooncomplex van de baan

De oplevering stond gepland in 2013. ‘Woningcorporatie Rochdale heeft besloten de intentieverklaring om de woonvoorziening te realiseren doormidden te scheuren’, zegt Dennis Boutkan, voorzitter van het COC in Amsterdam. Volgens hem schrapt Rochdale de plannen vanwege financiële omstandigheden en de recessie.

Sloop
De Amsterdamse woon-zorginstelling OsiraGroep tekende eerder dit jaar een intentieverklaring met Rochdale. De woningbouwcorporatie zou in 2011 beginnen met sloop en nieuwbouw van het roze wooncomplex met 24 eenheden.

Eenzaam
Het COC is erg teleurgesteld over het schrappen van de plannen. ‘Roze ouderen zijn vaak eenzaam in de reguliere zorg en de zorg is niet altijd adequaat afgestemd op hun behoefte. In een roze zorgcomplex kunnen ouderen gewoon zijn wie ze willen zijn’, aldus Boutkan.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: ANP/Jan van Breda

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.