Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdam steunt COC-actie tegen homohealings

De gemeente Amsterdam ondersteunt het COC in zijn strijd tegen de zogenoemde homohealings die een aantal religieuze instellingen in de stad houdt. Het college van burgemeester en wethouders stelt 50.000 euro beschikbaar voor het organiseren van gesprekken met de drie grote religieuze stromingen in Amsterdam Zuidoost; de evangelische, hindoe- en moslimgemeenschap. Dat maakte het college woensdag bekend.
Amsterdam steunt COC-actie tegen homohealings

COC Amsterdam kan van het geld zes bijeenkomsten organiseren om de schadelijke werking van homohealings aan te kaarten en homotolerantie binnen religieuze gemeenschappen te bevorderen, aldus de gemeente. ‘Het is de bedoeling in een vertrouwde setting met belangrijke personen binnen de drie religieuze gemeenschappen te spreken. Ook wordt er voorlichtingsmateriaal ontwikkeld voor deze bijeenkomsten.’

Taboe

Wethouder Freek Ossel (diversiteit): ‘De samenwerking tussen COC en religieuze gemeenschappen is een doorbraak. Er rust in bepaalde gemeenschappen nog steeds een taboe op homoseksualiteit. Met deze campagne doen wij een volgende stap om die te doorbreken’.

Hiv

In september nam de gemeente al stappen tegen de ‘genezingsbijeenkomsten’ die verscheidene kerken in Zuidoost organiseren. Toen riep de gemeente samen met het COC de vertegenwoordigers van negen migrantenkerken bijeen om hen bekend te maken met de risico’s van de hiv- en homohealings.

Zonde

De hiv- en homohealings zijn vooral populair bij de Antilliaanse, Afrikaanse en Surinaamse gemeenschap. Bij deze healings zouden mensen van hun homoseksualiteit en hiv worden ‘genezen’. Een deel van de religieuze gemeenschappen waar deze praktijken plaatsvinden, raadt de reguliere gezondheidszorg af en ziet homoseksualiteit als een zonde.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP/Foto: ANP/Valerie Kuypers

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.