Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdam en kabinet pakken samen probleemjeugd aan

Amsterdam heeft woensdag samen met het kabinet gesproken over hoe de overheid probleemjongeren in de stad eerder en beter kan bereiken. Ze denken aan verschillende maatregelen, zoals drang en dwang.
Amsterdam en kabinet pakken samen probleemjeugd aan

Een zware delegatie met Piet Hein (Donner), Ella Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie), Guusje ter Horst (BZK), André Rouvoet (Jeugd en Gezin) en Wouter Bos (Financiën) kwamen naar de hoofdstad. Ze hebben afgesproken voor de zomer tot een gezamenlijke aanpak te komen.

Jonger bijsturen
Volgens een woordvoerder van wethouder Lodewijk Asscher waren de betrokkenen het er over eens dat jeugd die dreigt te ontsporen op veel jongere leeftijd in de kraag moet worden gegrepen. Niet op hun zestiende naar Glen Mills, maar bijsturen op hun zesde. ‘Als overheid komen we vaak pas om de hoek kijken als het veel te laat is. We moeten er al bij zijn als het misgaat.’

Betrokken
Asscher is tevreden over de bijeenkomst. ‘Het was een goed gesprek en het kabinet toonde zich heel betrokken bij de problemen die in de stad spelen.’ (ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.