Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Agressie

Agressie is iedere vorm van gedrag waardoor iemand zich onveilig of bedreigd voelt, zo schrijven Muller-Schoof en Hop. In hun boek diepen zij de interactie tussen zorgvrager en –verlener uit. Vooral het gedrag van de zorgverlener is uitgebreid beschreven. Aan de hand van herkenbare casussen wordt duidelijk hoe agressief gedrag ontstaat, welke manieren er zijn om ermee om te gaan en hoe het is te voorkomen.
Agressie

In ieder hoofdstuk staat een andere communicatiestijl centraal. De auteurs, die eerder over deze stijlen schreven, gebruiken ze als handvat. Ze laten ermee zien hoe verschillend mensen met agressie en zelfreflectie omgaan. Zo worden situaties waarin agressie voorkomt bekeken vanuit de motivator, de supporter, de regisseur en de analyticus.
Het boek is een goede handleiding voor professionals in de zorg- en welzijnssector en ook zeer geschikt voor opleidingen. De casussen zorgen voor veel herkenning. De uitgave maakt bewust en leert bovendien hoe je op een eenvoudige manier effectiever kunt handelen en voorkomen dat situaties escaleren.
Agressie is het vierde boek uit de serie Zo mooi anders. Eerder verschenen in dezelfde serie de boeken Gedrag, Teleurstellingen en Seksualiteit.

Titel:  Agressie
Auteur:  Irene Muller-Schoof en Marga Hop
Uitgever:  KluwerZorg
Prijs:  € 24,50

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.