Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Adviseur Tariq Ramadan opnieuw in opspraak

Het CDA stelt adviseur en hoogleraar Tariq Ramadan opnieuw ter discussie. De partij heeft er grote moeite mee dat Ramadan wekelijks een programma over de islam op een Iraanse zender presenteert. Kamerleden Jan Jacob van Dijk en Mirjam Sterk vinden dat een rolmodel als Ramadan ‘onomstreden’ moet zijn.
Adviseur Tariq Ramadan opnieuw in opspraak

Door Alexandra Sweers – De Kamerleden vinden dat Ramadan onmogelijk verder kan in zijn rol van integratie-adviseur voor de gemeente Rotterdam als hij actief blijft voor de Iraanse zender PressTV, die door de Iraanse overheid wordt gefinancierd. Naar aanleiding van een artikel op Scienceguide hebben zij vragen gesteld aan de ministers van Onderwijs en Integratie.

Ramadan sprak eerder over het belang van het presidentschap van Obama:

Knokploegen
Scienceguide schrijft dat professor Ramadan in de weken na de verkiezingen en gedurende de repressie zijn uitzendingen heeft voortgezet. ‘Van enig bezwaar of protest tegen de gang van zaken of de handelwijze van het regime is niets merkbaar. Dit is te meer opvallend, omdat Ahmadinejad en zijn knokploegen in het bijzonder hebben huisgehouden op universitaire campussen en onder collega’s van de gelauwerde academicus.’

Anti-emancipatie
Ramadan kwam in maart van dit jaar al in opspraak. Hij zou zich discriminerend hebben uitgelaten over vrouwen en homoseksuelen. Tapes met zijn uitspraken kwamen in handen van de Gaykrant terecht, die deze publiceerde. Hierop volgden verhitte discussies in de gemeenteraad en onder Kamerleden.

Sadet Karabulut (SP) verzocht minister Van der Laan de subsidie voor de adviseur stop te zetten. ‘Iemand die anti-emancipatieboodschappen verkondigt, moet niet op kosten van de belastingbetaler de overheid adviseren’, aldus Karabulut. De uitlatingen van de hoogleraar waren voor de VVD reden om uit het Rotterdamse gemeentebestuur te stappen.

Motie

Burgemeester Aboutaleb vond de aanstelling van de theoloog niet de beste constructie voor de stad is en dat Rotterdam nooit meer op deze manier moet werken. De motie die werd ingediend door coalitiepartij VVD en Leefbaar Rotterdam om de islamitische adviseur de laan uit te sturen, sneuvelde destijds.

Dubbele tong
Ramadan, ook gasthoogleraar Identiteit en Burgerschap aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, beweert over de uitspraken in de Gaykrant dat deze voor 80 procent oud zijn. ‘Ik heb principes, spreek niet met een dubbele tong en volg altijd dezelfde rechte lijn.’

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

Bron: Foto: ANP/Salvatore Di Nolfi

2 REACTIES

  1. Is Ramadan nu een zeer goed betaalde integratie adviseur of desintegratie adviseur ?
    Het is verbazingwekkend hoe naief men met eerst de aanstelling en vervolgens het gedogen van deze man is omgegaan.
    Zijn inkomen voldoet naar mijn idee ook niet aan de Balkenende norm.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.