Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Advies en verwijspunt voor klokkenluiders

Mensen die misstanden aan de orde stellen of overwegen dat te gaan doen, kunnen binnenkort informatie en advies vragen aan de onafhankelijke commissie advies- en verwijspunt klokkenluiden.
Advies en verwijspunt voor klokkenluiders

Bij de commissie kan iedereen op vertrouwelijke basis terecht, die wil weten welke wegen hij of zij moet bewandelen om een maatschappelijke misstand aan de orde te stellen. De commissie doet niet zelf onderzoek naar een misstand, maar kan wel doorverwijzen naar instanties die dat wel doen, zoals de Arbeidsinspectie of het Openbaar Ministerie.

Signaleren
Daarnaast geeft de commissie algemene voorlichting over omgang met misstanden en signaleert zij trends en patronen op dit gebied. De commissie bestaat uit 3 leden, die voor 4 jaar worden benoemd door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties 

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.