Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ActiZ wil aandacht voor alternatief regeerakkoord

Het kan ook anders in de zorg, vindt ActiZ. De organisatie van zorgondernemers heeft een plan opgesteld dat als alternatief moet dienen voor het regeerakkoord. ActiZ gaat in gesprek met politici en is begonnen met een campagne.
ActiZ wil aandacht voor alternatief regeerakkoord

Het regeerakkoord zorgt volgens de zorgondernemers voor verschraling en banenverlies. Cliënten worden de dupe van het afschaffen van huishoudelijke hulp en de bezuiniging op begeleiding en persoonlijke verzorging. Tienduizenden zorgmedewerkers dreigen hun baan te verliezen en moeten door het scheiden van verpleging en verzorging veel meer alleen werken. Zorgondernemers moeten honderden medewerkers per organisatie ontslaan.

Zorgbudget
Met het Deltaplan Ouderenzorg wil ActiZ laten zien hoe het ook anders kan in de zorg. Daarmee wordt het mogelijk dat  mensen zo lang mogelijk thuis kunnen wonen, cliënten hun eigen zorgbudget krijgen, zo belooft de organisatie. Ook wordt er geen onnodige zorg verleend en wordt de technologie meer bij de zorg betrokken.

Campagne
Om ervoor te zorgen dat de nieuwe kabinetsplannen meer in lijn komen met de visie met het plan gaat ActiZ niet alleen gesprekken aan met politici en de staatssecretaris, maar zoeken ze ook de publiciteit met de campagne ‘Het kan ook anders in de zorg’. De 79-jarige Jan en 82-jarige Ada staan centraal in de campagne. ActiZ laat zien welke effecten het regeerakkoord hebben op het echtpaar en wat het alternatief voor hen zou betekenen.

Bron: ActiZ

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.