Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aboutaleb ziet vooruitgang onder Antillianen

Het aantal Antillianen in Rotterdam dat wordt verdacht van een misdrijf is licht gedaald. Dat geldt ook voor het aantal voortijdige schoolverlaten en het aantal uitkeringsgerechtigden onder deze groep. Dit schrijft burgemeester Ahmed Aboutaleb aan de gemeenteraad.
Aboutaleb ziet vooruitgang onder Antillianen

Volgens de jongste cijfers daalde het aantal Rotterdamse Antillianen dat wordt verdacht van een misdrijf van 9 procent in 2007 naar 8,8 procent in 2008. Het aantal voortijdige schoolverlaters ging in dezelfde periode omlaag van 22,2 procent naar 18,9 procent. De groep Antillianen die in de Maasstad een uitkering krijgt, nam af van 20,7 naar 18,6 procent. Antillianen zijn in Rotterdam nog wel oververtegenwoordigd in de criminaliteitscijfers en hebben vaak een scholings- en taalachterstand.

Wapenbezit
Vorige week riep de burgemeester familieleden van Antillianen nog op om zelf op te treden tegen het toenemende wapenbezit onder jongeren. Als de Antilliaanse gemeenschap daaraan meewerkt, zo stelde hij, dan is de gemeente bereid om extra in investeren in scholing en begeleiding naar werk.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP/Foto: Lex van Lieshout/ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.