Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ab Klink aan de slag bij adviesbureau

Voormalig minister Ab Klink van Volksgezondheid begint woensdag aan een nieuwe baan. Hij treedt in dienst bij adviesbureau Booz & Company. Klink zal in zijn nieuwe functie adviezen uitbrengen over vraagstukken in de zorgsector. Dat stelt het bedrijf in een verklaring op zijn website.
Ab Klink aan de slag bij adviesbureau

Vorige week werd al duidelijk dat Klink ook aan de slag gaat als deeltijd-hoogleraar ‘Zorg, arbeid en politieke sturing’ aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Op de faculteit der Sociale Wetenschappen gaat hij zich bezighouden met de combinatie van de hoge kosten van de vergrijzing en van de duurdere behandeltechnieken met het tekort aan zorgpersoneel en het toenemende aantal chronische zieken.


Advies

Klink is niet de eerste bewindspersoon uit de vorige kabinetsperiode die een functie gaat bekleden bij een adviesbureau. Oud-premier Jan Peter Balkenende ging aan de slag bij Ernst & Young, voormalig vicepremier Wouter Bos werkt inmiddels voor KPMG.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: ANP/Hans Kouwenhoven

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.